MENU

Søg vare

SØG

0 kr.

GUIDE: SÅDAN VÆLGER DU DEN RIGTIGE RYGSÆK TIL BØRN

Rygsæk til børn

Drikkedunk, madkasse og ekstra tøj. Børnene skal medbringe flere ting når de starter i daginstitution, og en passende rygsæk til børnene er således en vigtig tilføjelse til dagligdagen. Men kan et 2-årigt barn overhovedet bære en rygsæk? Og hvilken rygsæk størrelse og volumen vil være passende til et børnehavebarn? Læs vores guide i nedenstående og få svar på alle dine spørgsmål.

RYGSÆKKE TIL BØRN OP TIL 2 ÅR

VÆGT OG RYGSÆKVOLUMEN

Børne har alle dage været forskellige i højde og drøje. Derfor kan det være en god idé at kigge på andre parametre end barnets alder, når en passende rygsæk skal vælges.

Lige før, eller omtrent når barnet starter i vuggestue, vil de fleste forældre begynde at kigge efter en passende rygsæk. Børn i denne aldersgruppe skal ikke bære meget mere end sammenlagt et kilo. En rygsæk til de mindste børn vil typisk veje omtrent 200 gram, hvilket betyder at der ca. er 800 gram til andet indhold i tasken, hvilket rækker til en madpakke og lidt ekstra tøj. En børnerygsæk med en volumen på ca. 4-5 liter være her være fyldestgørende.

MATERIALER OG DESIGN

Rygsækmodeller til småbørn er typisk skræddersyet til deres små hænder og fingre, så børnene kan lære at bruge rygsækken i en tidlig alder. Velcro-lukninger og børnevenlige lynlåse med store øjer gør det muligt at åbne og lukke rygsækken hurtigt og nemt.

Billede af haletudseæg
Rygsæk til vuggestuealderen

Slidstærke materialer, herunder i bunden af tasken, muliggøre at tasken kan klare en aktiv hverdag. De fleste af rygsækkene i Naturlaboratoriet er udfærdiget i bl.a. polyester eller polyamid (nylon) som basismateriale. En ekstra PU-belægning beskytter mod regn og gør rengøring nemmere, hvis eksempelvis vandflasken lækker. Dertil er det naturligvis anbefalelsesværdigt, at kigge efter rygsække som i videst muligt omfang er udfærdiget i bæredygtige materiale. Der findes allerede utallige lækre og smarte tasker på markedet som efterlever høje standarder indenfor miljø og social bæredygtighed.

Med henblik højne børnenes lyst til at gå med rygsækken, så er det naturligvis vigtigt at rygsækken er behagelig at have på. Stropper og rygstøtte kan således med fordel være polstret for at sikrer høj komfort. De fleste rygsække til børn er designet med få rum. Typisk et stor hovedrum, et forrum og eventuelt netlommer i siderne til drikkedunken. Det handler om at gøre det simpelt for børnene, så de nemt kan finde deres ting i tasken.

TAKEAWAYS:

RYGSÆKKE TIL BØRN OP TIL 6 ÅR

STØRRELSE OG RYGSÆKVOLUMEN

Børn vokser omtrent 15-20 cm. fra deres første dag i børnehaven, til de starter i skole. Der sker således meget i denne aldersgruppe, hvilket besværliggør valget af en enkelt rygsæk til hele børnehaveperioden en smule. Fra et klimaperspektiv synes det dog hensigtsmæssigt at nøjes med en enkelt rygsæk.

I takt med at børnene vokser og kommer i børnehave, så kan de naturligvis også bære mere i rygsækken. Typisk anbefales en rygsækvolumne på 8-10 liter. En 10 liters rygsæk kan føles en smule stor til nogle børnehavebørn i starten, og tilsvarende en smule lille i slutningen af børnehaven. Dette har mestendels visuel betydning, og kan I leve med det, så er 10 liter et godt kompromis til en rygsæk, der kan benyttes til hele børnehavetiden.

MATERIALER OG DESIGN

I takt med at rygsækken bliver tungere og skal rumme flere ting, så bliver det naturligvis tilsvarende vigtigere, at rygsækken er forsynet med justerbare og polstret seler og rygstøtte, såvel som en brystrem der sikrer, at tasken sidder tæt og godt på kroppen. Ligeledes er det fordelagtigt med store lommer i siderne til drikkedunkken og alskens ting, som børnene finder på deres vej.

RYGSÆKKE TIL SKOVBØRNEHAVER

Billede af haletudseæg
Rygsæk til børnehavealderen

Der findes sågar rygsække som i funktion og design er udfærdiget med henblik på en optimal anvendelse i skovbørnehaver, hvor forholdende og dermed kravene kan være en smule anderledes.

Waldfuchs rygsækken fra deuter er et godt eksempel herpå. Taksen er udviklet specifikt til skovbørnehaver i Tyskland og rummer således flere smarte funktioner. Eksempelvis er frontrummet på rygsækken forsynet med en Velcro-lukning som den nemt kan åbnes, selv på en vinterdag, hvor barnet er iført hansker. Dertil har rygsækken en udtagelig underlag som børnene kan sidde på, når madpakken skal indtages i skovbunden. Til andre rygsække som eksempelvis Vaude Puck medfølger der et forstørrelsesglas, hvormed skovbundenes smådyr nøje kan studeres.

TAKEAWAYS:

Relaterede artikler

Haletudser er sjove dyr at studere for børn. Lær hvordan du finder, fanger og opbevarer haletudser sammen med børnene.
Hundestjelen er en vidt udbredt fisk i Danmark. Hundestejler kan nemt fanges af børn med et fiskenet. Lær om hundestejlens levevis og hvordan du kan fange den.
Guide til at finde den rigtige vandrerygsæk til børn. Læs om hvad der er vigtigt at have sig for øje, når du skal vægle den rigtige vandrerygsæk til børn.
En turtaske til børn skal have den rette størrelse og udforming. Find den rigtige turtaske til barnets næste udflugt.

Relaterede kategorier

Rygsække til børn

RYGSÆKKE

Drikkedunke til børn

DRIKKEDUNKE

Mavetasker til børn

MAVETASKER

Madkasser til børn

MADKASSER

Toilettasker til børn

TOILETTASKER

Solbriller til børn

SOLBRILLER

Del indhold på Facebook Del indhold på Twitter Del indhold på Pinterest Delindhold på LinkedIN Del indhold på Google Plus