MENU

Søg vare

SØG

0 kr.

GUIDE: SÅDAN VÆLGER DU DEN RIGTIGE TURTASKE TIL BØRN

Billede af turtaske

I daginstitutioner og skole bliver det ofte italesat, at man med fordel kan anskaffe sig en turtaske til børnenes garderobe. Turtasken er, som navnet antyder, en taske som kan benyttes når børnene er på tur, eksempelvis skov, strand og afsidesliggende legepladser. I denne guide gennemgår vi hvilke størrelser der er passende, og hvilke funktioner en turtaske til børn med fordel kan rumme.

STØRRELSE

En turtaske til børn skal typisk kunne rumme det som børnene skal bruge på selve turen. Typisk vil dette omfatte en madpakke og drikkedunk, samt en jakke eller noget ekstra skiftetøj. Grundlæggende handler det om at minimere vægten når børnene skal bære rygsækken på længere ture. Så find således en turtaske der netop kan rumme ovennævnte ting, og ikke meget andet.

Børn er som bekendt meget forskellige i højde og drøjde, og det kan således være vanskeligt at udspecificere, hvilke taskestørrelser som passer til hvilke aldersgrupper. Nedenstående kan bruges som en mere generel anvisning:

MATERIALER OG DESIGN

Billede af forskellige turtasker
Forskellige turtasker

At færdes i naturen er ofte ensbetydende med, at børnene kommer i kontakt med jord, mudder, sand, vand og mange andre herlige ting. Dette skal en turtaske naturligvis kunne klare, ligesom tasken skal være komfortabel at bære over længere tid. Alt sammen har producenterne af outdoor tasker i den grad også tænkt over!

VANDTÆT OG SLIDSTÆRK BUND

Billede af turtaske med vandtæt bund
Vandtæt bund

Når børnene sætter tasken i naturen, eksempelvis i skovbunden, så kan underlaget ofte være fugtigt eller direkte mudret.

Har taske ikke en fortygget og direkte vandtæt membran i bunden, så vil vandet sive og i bunden af tasken, og eksempelvis gøre tørt skiftetøj mindre tørt. Outdoor brands som eksempelvis deuter og Vaude taget højde for dette, og udformet turtaskerne med en bund som både er 100% vandtæt og samtidigt tåler anvendelse på et slidsomt underlag.

POLSTRET RYGSTØTTE OG SKULDERREMME

Mange børnehaver og skoler praktiser længere udflugter, hvor børn og voksne faktisk går forbavsende langt i terrænet. Når turtasken bæres over længere tid og afstande, da vil de små gentagende forskydninger fra tasken være særdeles slidsomt for huden. For guds skyld, vælg derfor en turtaske som har polstret ryg og skulderremme. Langt de fleste modeller og brands har naturligvis inkorporeret dette i deres tasker i dag.

SIMPELT DESIGN

Billede af rumopdeling i turtaske
Turtaske med smart inderlomme

Som nævnt i ovenstående skal en turtaske til børn i daginstitutioner og skoler primært kunne rumme nogle praktiske ting. Derfor er det som oftest ikke nødvendigt med en taske som har en masse forskellige rum. Nøjes i stedet med en model, som har et stort hovedrum, sidelomme til drikkedunken og et mindre forum. Den simple indretning gør det meget nemmere for børnene at finde deres ting, uden at madpakken pludselig har forputtet sig i en skjult “smart” inderlomme.

VANDAFVISENDE MATERIALER OG REGNOVERSLAG

Det danske vejr er noget omskifteligt, og det er derfor blot et spørgsmål om tid, før børnegruppen vil passere en gedin regnbyge. Her er det naturligvis hensigtsmæssigt med en turtaske som er regntæt, eller endnu bedre, er forsynet med et regnslag. Det fleste turtasker fra større outdoor brands som eksempelvis deuter og Vaude er udfærdiget i et vandafvisende materialer.

BRYSTREM

Billede af brystrem til turtaske

Sørg for at turtasken er forsynet med en brystrem på skulderstropperne der øger bærekomforten. Remmen bevirker at tasken sidder tæt på kroppen og dermed ikke dingler frem og tilbage.

TAKEAWAYS: TURTASKER TIL BØRN

Relaterede artikler

Med denne guide kan du blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på når du skal væge en rygsæk til dit barn.
Guide til at finde den rigtige vandrerygsæk til børn. Læs om hvad der er vigtigt at have sig for øje, når du skal vægle den rigtige vandrerygsæk til børn.

Relaterede kategorier

Rygsække til børn

RYGSÆKKE

Drikkedunke til børn

DRIKKEDUNKE

Mavetasker til børn

MAVETASKER

Madkasser til børn

MADKASSER

Toilettasker til børn

TOILETTASKER

Solbriller til børn

SOLBRILLER

Del indhold på Facebook Del indhold på Twitter Del indhold på Pinterest Delindhold på LinkedIN Del indhold på Google Plus