MENU

Søg vare

SØG

0 kr.

Skoleskibet i Ry

Skoleskibet i Ry drives af en frivillig forening, og skibet kan lejes af alle interesserede. Fra Sønder Ege strand i Ry, hvor skibet er fortøjet, kan børn og voksne drage ud på ekspeditioner, med henblik på at besigtige søens undervandsplanter, tage vandprøver, indfange planteplankton og dyreplankton m.m. Og fra den åbne skolestue på land kan de indsamlede prøver undersøges nærmere med luppe og mikroskoper. Skoleskibet Ry understøtter børnenes interesse for natur, og giver børnene mulighed for at eksperimentere med naturvidenskabelige fænomener. Naturlaboratoriet støtter selvfølgelig Skoleskibet Ry.

Læs mere om skoleskibet her: https://www.skoleskibet-ry.dk/

Pindsvinevennerne

De fleste danskere har på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med det danske pindsvin, som i skumringstiden typisk tøffer rundt i de danske haver på jagt efter orme, biller og larver - en klassisk pindsvins-aftensmads-menu. Mens andre dyr løber, flyver, dykker eller på anden vis forsøger at undgå rævens fine tandsæt, så forholder det sig anderledes med pindsvinet, der blot ruller sig sammen til en boldt, omgivet af spidse pigge. Ganske uappetitligt! Forsvarsmekanismen er effektiv overfor naturlige fjender, men i mindre grad overfor hurtigt-rullende bildæk. Hvert år bliver et stort antal pindsvin kørt ned på de danske veje, eller på anden vis lider nød grundet vores kultivering af dyrets naturlige levesteder. Der er således god grund til at give pindsvinet en hjælpende hånd, når nødstedte dyr lokaliseres. Pindsvinevennerne er en frivillig forening som yder hjælp til pindsvin i nød. Naturlaboratoriet støtter naturligvis denne hæderlige sag.

Læs mere om Pindsvinevennerne her: https://pindsvin.dk/

Ønsker du støtte til et foretagende, der tjener naturen eller børns interesse herfor, er du mere end velkommen til at kontakte os på: info@naturlaboratoriet.dk