MENU

Søg vare

SØG

0 kr.

Guide: Sådan vælger du den rigtige vandrerygsæk til børn og unge

Vandrerygsæk til børn

Det er i stigende grad populært blandt børnefamilier at tilbringe ferierne i aktive rammer, blandt andet med spændende vandreture i naturskønne omgivelser. Vandreture er ofte ensbetydende med smukke naturoplevelser og store sejre, men undertiden også hårdt arbejde. En vellykket vandretur med børn og unge er derfor betinget af, at grejet er i orden, så det er relativt komfortabelt at gå med vandrerygsækken på ryggen, når tingene eventuelt spidser til. I denne guide gennemgår vi hvilken størrelse, form og design du skal have for øje, når du vælger en vandrerygsæk til børn og unge.

Nedenstående skema er udarbejdet af Alpine-Trek og viser nogle generelle anvisninger for vandrerygsække til børn og unge, i forhold til alder, volumen og kilo.

Vandrerygsæk til børn
Klassifikationsskema

Børn og unge er som bekendt meget forskellige i højde og drøjde, hvorfor her blot er tale om en anvisning, og ikke en færdige manual. Grundlæggende handler det om, at børnene ikke skal bære for meget. Omvendt finder de fleste børn dog også en glæde og stolthed ved, at være behjælpelig med at bære, og tage del i vandretur-konceptet. Det handler således om at dosere vægten rigtigt, og gerne kunne ompakke, hvis vægten er for tung eller let til barnet. Vær således årvågen når I går sammen.

Når du skal vælge en vandrerygsæk til børn eller unge, så er det ligesom med rygsække til voksne, de samme gennemgående egenskaber du skal have for øje.

Rygsæk til børn med spænde foran

Hoftebælte vandrerygsæk

Skal I på vandretur er det alfa og omega, at vandrerygsækken er forsynet med et spænde foran, også kaldet et hoftebælte. Spændet medvirker til at overføre vægten af rygsækken til dine hofter og ben. Dermed aflastes ryggen, hvilket øger bærekomforten betragteligt.

Opdelingsmuligheder

Opdeling af vandrerygsæk

Skal I på tur i flere dage kan det være fordelagtigt en vandrerygsæk med flere inddelingsrum. Dermed kan du opdele dine ejendele forskellige steder. Skal du hurtigt brugen en regnjakke kan det således være hensigtsmæssigt, at denne ligger i et rum som er nemt tilgængeligt.

Justerbare skulderstropper

Skulderstropper vandrerygsæk

Skulderstropperne bærer en stor del af rygsækkens vægtes, og er således altid velpolstret og justerbare. Langt de fleste rygsække af en stor spændvidde og du skal således ikke være betingelig ved, hvorvidt skulderstropperne kan spændes tilstrækkeligt.

Justerbare brystrem

brystrem vandrerygsæk

Brystremmen findes på de fleste vandrerygsække til børn, og er typisk fastgjort på skulderemmene. Brystremmen sikrer at skulderemmene sidder sæt sammen, og ikke glider ud til siden. Deril er brystremmen med til at holde rygsækken tæt på kroppen ved gang, så den ikke dingler unødigt fra side til side.

Materiale

Vandreture er ofte ensbetydende med forskelligt vejr. Således er det naturligvis hensigtmæssigt at vandrerygsækken er udfærdiget i et slidstærkt materiale som i høj grad også er vandafvisende. Dette kunne være stærk polyester eller nylon.

Relaterede artikler

Med denne guide kan du blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på når du skal væge en rygsæk til dit barn.
En turtaske til børn skal have den rette størrelse og udforming. Find den rigtige turtaske til barnets næste udflugt.

Relaterede kategorier

Soveposer til børn

SOVEPOSER

Liggeunderlag til børn

LIGGEUNDERLAG

Vandrerygsække til børn

VANDRERYGSÆKKE

Uldundertøj til børn

ULDUNDERTØJ

Outdoorbukser til børn

OUTDOORBUKSER

Short til børn

SHORTS

Del indhold på Facebook Del indhold på Twitter Del indhold på Pinterest Delindhold på LinkedIN Del indhold på Google Plus