MENU

Søg vare

SØG

0 kr.

Hundestejle

Fiskeri efter hundestejler er særdeles populært blandt børn, og med god grund! Fiskeriet giver anledning til både sjove, spændende og lærerige oplevelser, og så er der (næsten) altid fangstgaranti! Alt hvad du skal bruge for at fange de sjove hundestejler er et fiskenet og en spand eller en beholder. I det følgende kan du læse om hundestejlens levevis og udseende, samt hvor du kan finde fiskene og hvordan de fanges.

Udseende

Billede af hundestejle

Hundestejlen er en af de mest almindeligst forekommende fisk i Danmark, og den lever både i salt-, brak og ferskvand. Langs kysterne, i søer, moser og vandløb. Der findes forskellige arter af hundestejler, hvor den trepiggede hundestejle er en af de mest almindelige i Danmark. Den trepiggede hundestejle har, som navnet antyder, tre pigge på ryggen. Fisken bliver typisk 5-8 cm, lidt større hvis den lever i saltvand. Om vinteren er rygsiden blågrøn, mens siderne på fisken er sølvskinnende. I yngletiden får hannen røde farver på bugen og undersiden af hovedet.

Hvad spiser hundestejlen

Hundestejlen er en rovfisk som spiser myggelarver, dafnier og andre smådyr i vandet. Piggene på ryggen er hundestejlen bevirker, at fisken kan være svær at sluge for andre fisk og fugle, da piggene sætter sig fast i spiserøret. Dette er en medvirkende årsag til, at hundestejlen er så udbredt og talrig.

Hvordan fanger man hundestejler

Hundestejler er relativt nemme at fange, da de ofte findes i store flokke, på lavt vand, og dertil ikke er specielt hurtigsvømmende. Den nemmeste måde at fange hundestejler på, er ved at gå frem og tilbage i det lave vand. Fiskene spottes oftest i stimer, hvorefter nettet kan trækkes gennem vandet. Fiskene kan nemt holdes i hænderne, men vær lidt forsigtig, da de som bekendt har pigge på ryggen. Prøv evt. at nærstuder piggene på ryggen mhp. at artsbestemme fisken. Har den tre pigge, eller måske 9? Fiskene kan opbevares i en spand eller en anden type beholder. Husk at skifte vandet jævnligt, og genudsæt fiskene afslutningsvis.

Hundestejler i akvarium

Det er muligt at holde hundestejlser i akvarium. Fisken er temmelig sejlivet og er derfor relativt nem at holde i akvarium. Sørg for at der er vandplanter i akvariet og bundmateriale. Som nævnt er fiskene ikke kræsende, og du kan således blot gå ud i en sø eller mose og mange an masse forskellige smådyr, som du efterfølgende sætter ned i akvariet.

Relaterede artikler

Haletudser er sjove dyr at studere for børn. Lær hvordan du finder, fanger og opbevarer haletudser sammen med børnene.
Husedderkoppen er en stor edderkop du kan møde i dit hus. Bliv klog på hvordan den ser ud og hvordan du kan gange husedderkoppen.
Krible krable aktiviteter er utrolig sjove for børn. Tag ud i naturen med børnene og find de mange forunderlige smådyr.

Relaterede kategorier

Naturudstyr til børn

NATURUDSTYR

Knive til børn

KNIVE TIL BØRN

Kikkerter til børn

KIKKERTER

Kompas til børn

KOMPAS

Lommelygter og pandelamper til børn

LOMMELYGTER

Del indhold på Facebook Del indhold på Twitter Del indhold på Pinterest Delindhold på LinkedIN Del indhold på Google Plus