MENU

Søg vare

SØG

0 kr.

REBUS

En rebus er en ordgåde, hvor du skal gætte et ord ved hjælp af billeder. I nedenstående kan du gratis downloade rebusser af forskellig sværhedsgrad. Det gennemgående tema er dyrenavne.

Rebus 1

Rebus med dyr til børn 1 HENT

Rebus 2

Rebus med dyr til børn 2 HENT

Rebus 3

Rebus med dyr til børn 3 HENT

Rebus 4

Rebus med dyr til børn 4 HENT

Rebus til børn

Rebus er navnet på en type af sjove ordgåder, der både henvender sig til børn og voksne. Børn elsker forskellige typer af gåder, og rebusser er derfor en oplagt familieaktivitet, der både giver smil på læben og kombinerer leg og læring med grammatik, ord og bogstaver. På den måde er leg med rebus en oplagt muliglighed for at øve forskellige bogstaver og dygtiggøre sig i, at minusse og plusse bogstaver i kombination med forskellige ord. Af samme grund er rebusser særdeles anvendt i skoleregi, hvor de udgør et både underholdende og lærerigt supplement til de mere teksttunge undervisningsmaterialer.

En rebus løses ved at sammensætte billeder og eventuelle tegn til hele ord. Eksempelvis kan en rebus bestå af billederne af en pind og et svin, hvilket tilsammen giver ordet pindsvin. Nogle gange indeholder en rebus også bogstaver med et plus (+) tegn, eller et minus (-) tegn. Disse tegn står altid i forlængelse af et billede. Bogstaverne skal således henholdsvis fratrækkes eller plusses med det tilhørende billede.

I Naturlaboratoriet har vi lavet forskellige typer af rebus til børn, opdelt på forskellige niveauer. Jo flere billeder og tegn der indgår i en rebus, jo sværere er ordgåden som regel at løse. I Naturlaboratoriet er vi meget optagede af natur, udeliv og science, så derfor vil disse emner udgøre et fælles tema for de forskellige rebusser, nemlig navnet på forskellige dyr.

Download gratis alle vores rebusser her på Naturlaboratoriet.

Relaterede artikler

Download vores naturbingo og ta børnene med på opdagelse i naturen.Natur bingo er gennem de seneste år blevet ekstremt populært, både som et pædagogisk værktøj i daginstitutioner der arbejder med natur, udeliv og science, men også blandt børnefamilier, der ynder at færdes i naturen.
En guide til at lave papirflyver i forskellige modeller
Tegne-ark med fugle | Print og farvelæg tegninger med fugle

Relaterede kategorier

Mikroskoper til børn

MIKROSKOPER

Børnebøger

BØGER

Globus til børn

GLOBUS

Del indhold på Facebook Del indhold på Twitter Del indhold på Pinterest Delindhold på LinkedIN Del indhold på Google Plus