MENU

Søg vare

SØG

0 kr.

PAPIRFLYVER

I Naturlaboratoriet finder du en række spændende guides til at lave papirflyvere. Du kan gratis downloade disse guides i PDF-format i nedenstående. Dertil har vi også lavet et flyvelængdeark, hvormed I kan teste og dokumentere flyvelængden for de forskellige papirfly, ligesom I kan konkurrere om, hvem der kan kaste længst.

Papirflyver billede 1 HENT
Papirflyver nr.2 HENT
Papirflyver nr.3 HENT
Papirflyver nr. 4 HENT
Ark til dokumentation af flyvelængde HENT

VERDENSREKORD I PAPIRFLYVNING

PAPIRFLYVER FOLDNING

At folde papirflyvere er en tidløs aktivitet, som de fleste voksne også kan huske fra deres barndom. Papirflyvning kombinerer kreativitet, teknik og en smule videnskab, og er derfor en perfekt aktivitet at beskæftige sig med sammen med børnene.

Historien om papirflyvere går tilbage i tiden. Selvom der ikke findes en præcis dato for deres opfindelse, har folk foldet papirflyvere i århundreder. I Japan har traditionen med at folde papir, kendt som origami, eksisteret i over 1.000 år. Papirflyvere udviklede sig fra denne kunstform og spredte sig verden over som en simpel, sjov og kreativ aktivitet.

MATERIALER

Alt, hvad du behøver, er et rektangulært ark papir. Et standard A4-ark fungerer fint, men du kan eksperimentere med forskellige størrelser og papirtyper for at se, hvordan de påvirker flyvningen.

DIT EGET DESIGN

At folde en standard papirflyver er en god start, men det virkelige sjov begynder, når du eksperimenterer med forskellige designs. Prøv at tilføje finesser som flapper på vingerne eller justeringer af vinklerne for at ændre flyvemønsteret. Du kan også tegne og farve dit ark papir, inden du folder det for at give din flyver et unikt udseende.

PAPIRFYVERENS VIDENSKAB

Selvom papirflyvere kan virke simple, er der en vis videnskab bag deres flyvning. Afgørende faktorer inkluderer vingeform, vinkel, tyngdepunkt og luftstrøm. Justeringer af disse faktorer kan påvirke, hvordan din papirflyver flyver. Dette er en glimrende måde at introducere børn til grundlæggende begreber inden for aerodynamik og fysik.

Sammen kan I bl.a. konkurrere om, hvem der kan lave den længste flyvning eller den mest præcise landing.

NEXT LEVEL FOR DE SMÅ INGENØRER: MOTORISERET PAPIRFLYVER!

Powerup motoriseret papirfly

Et særdeles kreativt og underholdende 'add-on' til de traditionelle papirfly. Find dem her:

POWERUP 2.0: Paper Airplane og POWERUP 4.0 RC Paper Plane

Rigtig god forøgelse!

Relaterede artikler

Download vores naturbingo og ta børnene med på opdagelse i naturen.Natur bingo er gennem de seneste år blevet ekstremt populært, både som et pædagogisk værktøj i daginstitutioner der arbejder med natur, udeliv og science, men også blandt børnefamilier, der ynder at færdes i naturen.
Rebus er navnet på en type af sjove ordgåder, der både henvender sig til børn og voksne. Børn elsker forskellige typer af gåder, og rebusser er derfor en oplagt familieaktivitet, der både giver smil på læben og kombinerer leg og læring med grammatik, ord og bogstaver
Tegne-ark med fugle | Print og farvelæg tegninger med fugle
At flyve med drage er en spændende og sjov aktivitet for børn og voksne. I denne guide kan du læse om,  hvad du skal være opmærksom på når du vil købe en drage til at flyve med.

Relaterede kategorier

Eksperimenter og legetøj

EKSPERIMENTER

Drager

DRAGER

Metaldetektor

METALDETEKTOR

Del indhold på Facebook Del indhold på Twitter Del indhold på Pinterest Delindhold på LinkedIN Del indhold på Google Plus