MENU

Søg vare

SØG

0 kr.

GUIDE: SÅDAN FANGER DU SIGNALKREBS

Signalkrebs

SIGNALKREBS

I Danmark har vi kun én hjemmehørende krebseart i ferskvand, nemlig flodkrebsen. Desværre er den naturlige krebs i tilbagegang, og det skyldes i høj grad den inversive signalkrebs. Når du fisker efter krebs er det således hensigtsmæssigt at du kan skelne mellem de to arter, hvilket heldigvis er relativt nemt. Signalkrebsen kendes på de to lyse pletter på klosaksen. Faktisk er det netop disse to pletter - signaler - som har givet krebsen dens navn.

Forskel på krebs
Signalkrebs til højre. Flodkrebs til venstre.

SIGNALKREBS KORT

Kort over signalkrebs
Kort fra arter.dk

Signalkrebs kommer oprindeligt fra USA og Canada. Krebsen blev indført i Danmark i 1960’erne i forbindelse med opdræt, og spredte sig hurtigt til naturen, hvor den i dag udgør en voksende vild bestand. Signalkrebsen spreder sig forsat til nye vande, og det kan således være vanskeligt at fremvise et retvisende signalkrebs kort. Men på arter.dk kan du fremsøge kort, hvorpå det fremgår hvor i Danmark signalkrebsen er fundet og indregistreret.

SIGNALKREBS SÆSON

Da signalkrebs er en invasiv art må den fanges året rundt. Der er dog delte meninger om hvornår det er bedst at fiske efter denne krebs. Generelt er krebs mere aktive i sommerhalvåret, sammenholdt med vinterhalvåret, hvorfor signalkrebs sæsonen kan betegnes som værende bedst i sommermånederne. Dertil er det også almenkendt at krebsen er mere aktiv om natten, og derfor med fordel kan fanges efter mørkets frembrud. Til trods herfor er der mange som fisker og fanger talrige krebs om dagen. Det kan således opsummeres at du altid kan være heldig at fange krebs, uanset hvornår du fisker. Men skal du optimere dine chancer kan du eksempelvis vælge en sommeraften i de mørke aften og nattetimer.

HVORDAN FANGER MAN SIGNALKREBS

At fange signalkrebs er relativt let og en hyggelig aktivitet, som du bl.a. fint kan involvere børnene i. Krebsene bider ikke på kroge ligesom fisk, men i stedet kan du både bruge små tejner (også kaldet ruser) eller krebsebrikker.

KREBSEBRIK

Krebsebrikken består typisk af en rund metalring med en påmonteret netpose. I midten af posen fastgøres maddingen, eksempelvis et stykke fisk. Krebsebrikken sænkes ned på bunden hvor den skal ligge stille. Er der krebs i nærheden vil de hurtigt få færden af fisken og søge henimod maddingen. Og når krebsen sidder ovenpå nettet kan brikken hives på land med krebsen siddende på. Fiskeriet forløber således ved at en eller flere krebsebrikker sænkes ned på bunden, hvorefter fiskeren jævnligt tilser disse for eventuelle fangster. Det kan være rart at have eks. en bambuspind hvorpå snoren til krebsebrikken er fastgjort. Dermed er det nemmere at føre krebseprikken længere ud i vandt, ligesom brikken kan trækkes lige op af vandet når den skal på land.

I Naturlaboratoriet har vi sammensat et godt startsæt til fiskeri efter signalkrebs.

Startpakke krebs
Startsæt til krebs.

Relaterede artikler

Fang en myredronning. Hvis du vil starte din egen myrekoloni, så er det vigtigt at fange en myredronning. Bliv klog på hvordan dronningen ser ud, og hvordan du fanger den.
Lav en kartoffelfælde med børnene og fang masser af smådyr. Sjov naturaktivitet med børnene.

Relaterede kategorier

Fiskegrej til børn

FISKEGREJ

Fiskestænger til børn

FISKESTÆNGER

Fiskenet til børn

FISKENET

Krabbefiskeri

KRABBEFISKERI

Del indhold på Facebook Del indhold på Twitter Del indhold på Pinterest Delindhold på LinkedIN Del indhold på Google Plus