MENU

Søg vare

SØG

0 kr.

Husedderkop

Bliv klog på husedderkoppen og hvordan du fanger den.

Kendetegn

Stor husedderkop (Eratigena atrica) er en almindelige forekommende edderkoppeart i Danmark. Til nogles skræk (og andres begejstring) kan edderkoppen blive relativt stor, og har for vane at tage bo i vores huse. Bliv klog på husedderkoppen og hvad du skal gøre, hvis du finder en.

Billede af husedderkop
Husedderkop

De voksne individer har en kropslængde på mellem 10-16 mm. Når edderkoppen har udstrakte ben kan den måle over 10 cm. og husedderkoppen kan således forekomme temmelig stor når den pludselig observeres siddende på stuegulvet! Forkroppen har en grålige farve med mørke aftegninger, mens edderkoppens bagkrop er brun med gule aftegninger. Benene er ensfarvet brune.

Levesteder

Husedderkoppen har en forkærlighed for vores hjem, hvor den oftest søger mod mørkere kroge i huset, kældre, udhuse og skuer. Edderkoppen kan naturligvis også findes i naturen.

Føde

Stor husedderkop har et varieret fødeindtag, herunder fluer, biller, mindre edderkopper og andre smådyr. Edderkoppen udformer et tragtformet spind, hvor den typisk sidder gemt i bunden af spindet. Når et byttedyr sidder fast i spindelvævet registrerer husedderkoppen vibrationerne i nettet, hvor efter edderkoppen lokaliserer byttedyret som lammes med et bid. Via biddet sprøjter edderkoppen en fordøjelsesvæske ind i byttet, så bløddelene opløse, hvorefter vævet kan suges ud og indtages af edderkoppen.

Fang en husedderkop

Hvis du er så ”heldig” at finde en husedderkop i dit hjem, så har du en oplagt mulighed for at igangsætte et spændende ind-fangnings-projekt med børnene. Men vær lige lidt varsom, da husedderkoppen faktisk kan bide igennem huden, svarende til et lille stik. Trods lidt kløen og ubehag er edderkommen imidlertid fuldstændig ufarlig, hvis uheldet skulle ske. Edderkoppen er relativt hurtigt, og kan hurtig forsvinde ind mellem sprækker og huller. Når I skal indfange edderkoppen kan det i første omgang være hensigtsmæssigt at få den ud på gulvet. Herfra kan i enten sætte et glas eller en beholder over, og derefter føre et papir ind under. Et sommer- eller fiskenet kan også fint benyttes. Edderkoppen sætte forsigtigt ud i naturen, hvor den hurtigt vil finde et nyt hjem. Edderkoppen har begrænset bevægelsesradius og du skal således ikke bekymre dig om, hvorvidt den kravler ind igen.

Relaterede artikler

Haletudser er sjove dyr at studere for børn. Lær hvordan du finder, fanger og opbevarer haletudser sammen med børnene.
Hundestjelen er en vidt udbredt fisk i Danmark. Hundestejler kan nemt fanges af børn med et fiskenet. Lær om hundestejlens levevis og hvordan du kan fange den.
Krible krable aktiviteter er utrolig sjove for børn. Tag ud i naturen med børnene og find de mange forunderlige smådyr.

Relaterede kategorier

Naturudstyr til børn

NATURUDSTYR

Knive til børn

KNIVE TIL BØRN

Kikkerter til børn

KIKKERTER

Kompas til børn

KOMPAS

Lommelygter og pandelamper til børn

LOMMELYGTER

Del indhold på Facebook Del indhold på Twitter Del indhold på Pinterest Delindhold på LinkedIN Del indhold på Google Plus