MENU

Søg vare

SØG

0 kr.

Del indhold på Facebook Del indhold på Twitter Del indhold på Pinterest Delindhold på LinkedIN Del indhold på Google Plus

Guide: Sådan fanger du krabber med en krabbefiskestang

Sommermånederne er perfekte til udendørs aktiviteter med familien, og en af de mest populære og spændende aktiviteter ved kysten er krabbefiskeri med børnene. Krabbefiskeri er super underholdende og giver samtidigt børnene mulighed for at stifte bekendskab med havets dyreliv.

Sådan kommer du i gang: Før I begynder jeres krabbefiskeri-eventyr, er der et par ting der er værd at vide. Den vigtigste genstand er en krabbefiskestang. En krabbefiskestang består af en stang, et hjul og en line med en klemme eller et klips i enden, hvor agnen (maddingen) kan fastgøres. Til agen kan du passende benytte en musling, som du slår i stykker med en sten, for derefter at fastgøre den på klemmen.

Guide: Når du har din krabbefiskestang klar er det tid til at vælge en plads, hvor vandet er roligt, og der er klipper eller sten, som krabberne kan gemme sig under. Kast klemmen med agnen fastgjort ud i vandet og lad den synke ned til bunden. Krabberne er som oftest temmelig sultne og vil hurtigt få færden af den lækre musling. Når du har en krabbe på krogen, skal du være forsigtig når du hiver den op, da krabben jo ikke kroget, men blot holder fast med sine klør. Brug en spand eller en beholder med lidt vand i bunden til at opbevare de fangede krabber.

Håndtering. Vær lidt påpasselig med at tage fat i krabberne. De har som bekendt klør som kan klemme rimelig hårdt. Der findes dog en temmelig sikker teknik som børnene nemt kan mestre. Teknikken går i alt sin enkelthed ud på, at du tager fat om skjoldet på krabberne, så de ikke kan nå dine fingre med klørene.

Husk at behandle krabberne med respekt og returnere dem i vandet efterfølgende.

Sikkerhed og bevidsthed om miljøet: Når du tager børnene med ud på krabbefiskeri, er det vigtigt at lære dem om sikkerhed og respekt for miljøet. Sørg for, at de har passende fodtøj til klipperne og holder sig væk fra farlige steder med skarpe klipper.

Relaterede artikler

Den første fiskestang. Fiskestænger kommer i mange modeller og varianter,
          og det kan derfor være svært af vælge den rigtige fiskestang til barnet. Her har vi samlet de tre vigtigste råd du skal kende til,
          når du skal ud og købe fiskestang til børn.
Læs denne guide om hvordan du planlægger en god fisketur med børn. Det er vigtigt med god planlægning, og vælge et godt fiskested som passer til børn.

Populære kategorier

Eksperimenter og legetøj

EKSPERIMENTER

Naturudstyr til børn

NATURUDSTYR

Fiskegrej til børn

FISKEGREJ

Mikroskoper til børn

MIKROSKOPER

Fiskestænger til børn

FISKESTÆNGER

Fiskenet til børn

FISKENET

Krabbefiskeri

KRABBEFISKERI

Soveposer til børn

SOVEPOSER

Børnebøger

BØGER

Kikkerter til børn

KIKKERTER

Outdoorbukser til børn

OUTDOORBUKSER

Rygsække til børn

RYGSÆKKE

Metaldetektor

METALDETEKTOR